Telefon inženjering doo uspešno je pustio u rad Solarnu elektranu 50kWp u Zrenjaninu

solarni paneli

Na krovu zgrade Dečijeg dispanzera, Doma zdravlja „Dr. Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu puštena je u rad Solarna elektrana snage 50kWp u saradnji sa Ruskom humanitarnom misijom i Gradom Zrenjaninom.

Instalirana Solarna elektrana se sastoji od 146 solarnih panela proizvođača Solar Fabrik, Nemačka, snage 340W koji su montirani na južnu i jugo-zapadnu stranu krova objekta Dečijeg dispanzera radi maksimalnog iskorišćenja kapaciteta.
Sistem sadrži litijumske baterije visokog kvaliteta, koje imaju preko 6000 ciklusa punjenja i pražnjenja i samim tim imaju vek eksploatacije od preko 20 godina. Integrisane litijumske baterije omogućavaju skladištenje viška proizvedene električne energije kako bi se koristila noću i za napajanje urgentnih potrošača.
Celokupan sistem je opremljen neophodnim zaštitama i opremom proverenog i vrhunskog kvaliteta. Takođe, praćenje rada i upravljanje sistemom se može vršiti putem mobilne aplikacije.

Puštanjem u rad ove elektrane realizovali smo još jedan u nizu uspešnih projekata u saradnji sa Ruskom humanitarnom misijom. Zahvaljujući i Gradu Zrenjaninu, Dečiji dispanzer je obezbeđen pouzdanim solarnim sistemom za snabdevanje električnom energijom.

Video snimak solarne elektrane možete pogledati klikom na link : https://youtu.be/5BOpGoh86jo