“Telefon inženjering doo” uspešno je pustio u rad Solarnu Elektranu snage 600kW u Leskovcu

Telefon-inzenjering-elektrana-u-Leskovcu

Na krovu proizvodnog objekta kompanije ”BIM tex” u Leskovcu uspešno je puštena u rad Solarna Elektrana snage 600kWp. U ovom projektu korišćeni su solarni paneli Solar Fabrik (Nemačka) od 340Wp, orijentisani na južnu, istočnu i zapadnu stranu, kao i invertori nemačke kompanije SMA.

Solarna elektrana je instalirana u rekordno kratkom vremenskom periodu od 19 dana, zahvaljujući sposobnosti zaposlenih koji čine tim ”Telefon inženjering”-a, i puštena u rad u junu 2020. godine. Kao rezultat vrhunske opreme koja je korišćena, i velikog broja sunčanih dana, solarna elektrana beleži odlične rezultate u proizvodnji električne energije. Od ukupno proizvedene električne energije jedan deo se koristi za direktnu potrošnju same fabrike, dok se ostatak koji je višak pušta u prodaju.

Posebno zadovoljstvo nam pričinjava činjenica da investitor ”BIM tex”  predstavlja veoma uspešnu domaću kompaniju u sferi proizvodnje. Veliku zahvalnost izražavamo samom investitoru, gospodinu Božidaru Stojiljković, vlasniku kompanije ”BIM tex doo”, na izuzetno profesionalnoj saradnji.

Solarna-elektrana-Telefon-Inzenjering

Video snimak solarne elektrane možete pogledati  klikom na link :
https://www.youtube.com/watch?v=1x9_gizASUc