Telefon inženjering doo pobednik međunarodnog konkursa u konkurenciji 37 Evropskih firmi

thumb-149Telefon inženjering doo proglašen pobednikom na konkursu UNDP-a i NESTE za izradu najboljeg rešenja za napajanje, električnom i toplotnom energijom iz obnovljivih izvora, objekata povratničkih porodica u BiH.Zadatak je bio vrlo jasan, osmisliti inovativan sistem koji će proizvoditi dovoljno električne i toplotne energije iz obnovljivih izvora za napajanje objekata u BiH, a pri tome, da bude najbolji odnos kvalitet – cena .
Na konkursu je učestvovalo 37 renomiranih firmi iz čitave Evrope. Predložena su razna inovativna rešenja. Telefon inženjering je konkurisao sa hibridnim rešenjem napajanja toplotnom i električnom energijom pomoću hibridnih solarnih panela, s tim da sistem ima mogućnost priključenja dodatnog izvora napajanja.
Nakon obaveštenja od strane NESTE da je Telefon inženjering doo ušao u uži krug, izvršeno je instaliranje sistema u cilju testiranja istog i provere usklađenosti parametara. Testiranjem je potvrđeno da sistem zadovoljava sve zadate kriterijume i da proizvodi više energije od predviđenih potreba, a pri tome predstavlja odličan odnos kvalitet – cena.
Na ovaj način Telefon inženjering doo je još jednom potvrdio lidersku poziciju u izradi inovativnih rešenja iz oblasti obnovljivih izvora energije. „Ovakav sistem će doprineti boljim uslovima života povratničkih porodica u BiH, jer oni svakako to zaslužuju“, izjavio je direktor Telefon inženjeringa Nikola Šakan. http://www.youtube.com/watch?v=DJ6FHhqQE1A